بدخوابي تنها سبب کاهش تمرکز و احساس خواب آلودگي در روز نيست و نشان از بيماريهاي خطرناک مغزي دارد.
به گزارش هفت چشمه، کارشناسان هشدار ميدهند برخي مشکلها در زمان خواب مانند حرف زدن، راi رفتن، دندان قروچه کردن، جويدن زبان به وسيله دندانها و ناآرامي در زمان خواب همگي ميتواند نشان دهنده خطر ابتلا به بيماري هايي، چون آلزايمر و پارکينسون باشد.
يکي ديگر از مشکلهايي که در برخي افراد رواج دارد، اختلال حرکت سريع چشم درخواب (RBD) است و در افرادي به وجود ميآيد که دچار التهاب در ناحيه دوپامين مغز هستند و احتمال زيادي دارد که در آينده به پارکينسون و دمانس سلولهاي مغزي مبتلا شوند.

پژوهشها نشان ميدهند RBD، بر روي ۵ درصد از افراد اثر ميگذارد و احتمال آسيب ديدن و مرگ سلولهاي مغزي توليد کننده دوپامين در آنها وجود دارد.
آمارها حاکي از اين است که بين ۷ الي ۱۰ ميليون نفر در سراسر دنيا به بيماري پارکينسون مبتلا هستند و تخمين زده ميشود که مقدار مبتلايان در سالهاي آينده رشدي جهش وار داشته باشد.
جديدترين يافتهها در زمينه ارتباط بين حالتهاي خواب و حرکت سريع چشم در زمان خواب با ايجاد التهاب مغزي به وسيله دانشمندان دانمارکي با تحقيق بر روي داوطلبان انجام شده است.

افراد مبتلا به RBD از مشکل خود آگاه نيستند و معمولاً توسط اعضاي خانواده، همسر، بستگان و يا در زمان سفر و هنگام خواب مشکل آنها شناسايي ميشود. در زمان وقوع اين اختلال عضلههاي بدن به وسيله مغز فلج ميشوند و فرد پس از بيدار شدن معمولاً دچار دردهاي عضلاني ميشود.
براي درمان اختلال RBD، تاکنون درمان قطعي يافت نشده است، اما کارشناسان به افراد مبتلا به اين مشکل توصيه ميکنند استرس و نگرانيهاي روزمره را در خود کنترل کنند، مصرف برخي داروها تحت نظارت پزشک متخصص براي تنظيم ساعت خواب و کاهش اضطراب نيز ميتواند موثر باشد.
کارشناسان با بررسي بيماران مبتلا به پارکينسون دريافتند در بيشتر مبتلايان از سالها قبل، علامت RBD در زمان خواب وجود داشته است، گروهي از محققان اعتقاد دارند RBD در اثر شکسته شدن پروتئين درسلولهاي مغزي رخ ميدهد و به تدريج سبب نابودي و عملکرد اشتباه مغز ميشود.

کارشناسان اميدوار هستند با استفاده از نتيجههاي به دست آمده بتوانند در آينده راهکارهاي درماني جديدي براي کمک به مبتلايان و پيشگيري از ابتلا به اين بيماري با کنترل علائم در زمان خواب پيدا کنند.
نتيجه اين پژوهشها در نشريه لنست علوم اعصاب (The Lancet Neurology) منتشر شده است.
منبع:Dailymail
انتهاي پيام/